Tapahtumia 2006

Syyskokous ja keskustelutilaisuus

Edistyksellisen tiedeliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous ja keskustelutilaisuus tiistaina 28.11.2006 alkaen klo 17.00 Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia ry:n toimitiloissa, Bulevardi 30 B 4 krs. 00120 Helsinki. (Bulevardin ja Albertinkadun kulma, alhaalla ovisummeri)

SYYSKOKOUS

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat: liiton puheenjohtajan, varapuheenjohtajien ja hallituksen jäsenten valinta, toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen vuodelle 2007 ja jäsenmaksujen suuruus.

KESKUSTELUTILAISUUS

klo 18.00 Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian puheenjohtaja professori Kyösti Oikarinen esittelee Apollonian toimintaa
klo 18.30 professori, oikeushammaslääkäri Helena Ranta esitelmöi aiheesta Rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Huom! Käytännöjärjestelyiden vuoksi ennakkoilmoittautumiset
Edistyksellinen tiedeliitto, Tuija Rimmi, tiedeliitto@netlife.fi tai
puh. (09) 652 101 perjantaihin 24.11.2006 klo 15.00 mennessä.

Edistyksellinen tiedeliitto ry järjestää keskustelutilaisuuden keskiviikkona 29.3.2006 klo 13.00-16.00 Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6, sali 505

Luovuus vai valtion kamreeripolitiikka korkeakoulujen ohjenuorana?
– Mihin suuntaan ammattikorkeakouluja nyt viedään?

Kahvi

13.30 Tilaisuuden avaus
Puheenjohtaja Tytti Isohookana-Asunmaa, Edistyksellinen tiedeliitto

13.35 Ammattikorkeakoulujen tulevaisuus
Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen

Kommenttipuheenvuorot
Puheenjohtaja Pentti Rauhala Arene ry
Kansleri Christoffer Taxell Åbo Akademi
Kansainvälisten asioiden päällikkö Jari Heiniluoma Satakunnan ammattikorkeakoulu

14.50 Paneelikeskustelu

15.30 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös
Professori Tapio Varis Tampereen yliopisto

T E R V E T U L O A!

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tarjoilun järjestämiseksi tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon.
Lisätiedustelut ja ilmoittautumiset viimeistään 27.3.2006: Liiton sihteeri Tuija Rimmille, tiedeliitto@netlife.fi tai puh. 09 652-101

Kutsu

Edistyksellisen tiedeliitto ry:n sääntömääräinen

VUOSIKOKOUS

pidetään keskiviikkona 29.03.2006 alkaen klo 16.10 Tieteiden talon, salissa 505
Kirkkokatu 6, HELSINKI

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, joita ovat mm. liiton toimintakertomus ja tilit vuodelta 2005 sekä tili- ja vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille.

pidettävään keskustelutilaisuuteen

Euroopan unionin tiede- ja korkeakoulupolitiikan vaikutukset Suomeen

Tilaisuuden avaus
Kansanedustaja, Tutkaksen puheenjohtaja Kalevi Olin

16.10 Suomen tutkimuksen kilpailuvahvuudet EU:ssa ja ERC:n haasteet
Akatemiaprofessori Leena Peltonen-Palotie, Helsingin yliopisto

16.30 Euroopan unionin tutkimuksen 7. puiteohjelma - uusi alku? Mitä siinä on meille?
Yksikön päällikkö Markku Warras, EU:n komission tutkimuksen pääosasto

16.50 Eurooppalainen tutkimuspolitiikka osana suomalaisen innovaatioympäristön kansainvälistä yhteistyötä
Ohjelmajohtaja Timo Kekkonen, Sitra

Keskustelua

17.20 Kahvi

17.35 EU:n tutkimuspuiteohjelmat suomalaisen yliopiston kannalta
Johtaja Leila Risteli, Oulun yliopisto, tutkimus- ja innovaatiopalvelut

17.55 Eurooppalainen tiede- ja korkeakoulupolitiikka suomalaisten yliopistojen haasteena
Rehtori Perttu Vartiainen, Joensuun yliopisto

18.15 Kansanedustajien kommenttipuheenvuorot
Jutta Urpilainen
Astrid Thors
Tarja Cronberg

18.25 Keskustelua

18.45 Seminaarin päätös
Professori, varapuheenjohtaja Ilkka Ruostetsaari, Edistyksellisen tiedeliitto ry

T E R V E T U L O A!

Seminaarin esitykset ovat luettavissa pdf-muodossa osoitteessa:
www.eduskunta.fi/tutkas/ ja sieltä kohdasta "TUTKAKSEN julkaisusarjassa on ilmestynyt: 2006/2 Euroopan unionin tiede- ja korkeakoulupolitiikan vaikutukset Suomessa".

Lisätiedustelut ja ilmoittautuminen viimeistään 12.4.2006:Tutkaksen sihteeri Ulrica Gabrielsson, ulrica.gabrielsson@eduskunta.fi (fax 432 2140)

VTT Tytti Isohookana-Asunmaa jatkaa Edistyksellisen tiedeliitto ry:n puheenjohtajana vuonna 2006.

Edistyksellinen tiedeliitto ry valitsi syyskokouksessaan tiistaina
14.11.2005 VTT Tytti Isohookana-Asunmaan jatkamaan liiton hallituksen puheenjohtajana.
Varapuheenjohtajiksi valittiin opetusneuvos Osmo Lampinen Helsingistä ja professori Ilkka Ruostetsaari Tampereelta.

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin tutkimusjohtaja Jari Kaivo-oja Turusta, tukija Kari Kuoppala Vaasasta, lehtori Viveca Ramstedt Helsingistä ja opiskelija, projektipäällikkö Heini Utunen Jyväskylästä. Hallituksessa jatkavat myös kustannustoimittaja Kirsi Haikarainen Vantaalta, professori Kyösti Oikarinen Oulusta, kehityspäällikkö Martti Perttula Espoosta, professori Tapio Varis Tampereelta ja opiskelija, suunnittelija Anna-Mari Vimpari Helsingistä.